Hierop let je bij het kopen van een zwaard 

Ieder heeft zijn hobby. De ene gaat graag shoppen of zwemmen, de ander is gefascineerd door  zwaarden. Of je nu een zwaard gaat kopen om het effectief te gebruiken tijdens het sporten of enkel om als pronkstuk op te hangen, er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk niet thuiskomen met een zwaard van slechte kwaliteit. 

Dure versus goedkope zwaarden 

Zoals in alles wat je kan kopen zit er bij ook zwaarden verschil op de prijs. Zo heb je dure zwaarden, maar evengoed kan je er vinden aan een iets schappelijkere prijs. De goedkoopste zwaarden zijn meestal gemaakt van stainless staal, wat zijn voor- en nadelen heeft. Voordeel is dat de prijs dus lager ligt en het zwaard minder onderhoud vergt. Nadeel is dan weer dat de kwaliteit van het zwaard natuurlijk lager ligt. Goedkopere zwaarden kunnen dus beter enkel gebruikt worden als decoratie. 

Een echte Katana kopen 

Uiteraard zijn er ook in zwaarden verschillende modellen te verkrijgen. De echte zwaardenkenners- en liefhebbers kennen vast en zeker de Katana. Wanneer je een Katana kopen wil, zijn er ook een aantal zaken die je jezelf moet afvragen. Ben je een verzamelaar en hecht je waarde aan de afwerking? Ben je een beoefenaar of wil je het gewoon ophangen? De robuustheid die je nodig hebt hangt af van datgene je met het zwaard wilt doen. Om hem echt te gaan gebruiken is dat voornamelijk belangrijk, terwijl voor verzamelaars meer de making off en de esthetische kant belangrijk zijn. 

Vraag hulp en advies 

Heb je geen idee waar te beginnen als je een zwaard wil kopen? Dan kan je altijd beroep doen op de echte kenners die er dag in dag uit mee bezig zijn. Zo kan je hulp en advies vragen aan de medewerkers van de Samurai en katana shop. Zij hebben een brede kennis van zwaarden en kunnen een goede inschatting maken over welk zwaard het best bij jou zou passen.