Als je gelige tanden hebben, dan zul je daar waarschijnlijk niet zo blij mee zijn want wit is immers mooier en oogt beter. Gele tanden kunnen allerlei verschillende oorzaken hebben maar je kunt er wel wat aan doen. Wil je gele tanden verhelpen? Dan kun je deze zelf al aardig wat tinten witter te maken door daar speciaal ontwikkelde producten voor in huis te halen.

Zorg voor een goed gehydrateerde mond

Om wittere tanden te krijgen kun je bijvoorbeeld speciale tandpasta of mondwater in huis halen met bestanddelen die daarvoor op natuurlijke wijze kunnen zorgen. Heb je daarnaast last van een witte tong waar de nodige aanslag op zit? Dan kun je dit met dezelfde producten tegen gaan. Een witte tong wordt veroorzaakt door slechte bacteriën die niet van vochtige ruimtes houden. Spoel je je mond regelmatig met mondwater, dan zorg je voor meer vocht in de mond en maak je meer speeksel aan. Op die manier verdwijnen de bacteriën en gaat de aanslag tevens weg.

Suikers veroorzaken verkleuringen en de vorming van bacteriën

Witte aanslag op de tong en gele tanden kunnen verschillende oorzaken hebben. Bij veel mensen kan dat wat zij eten en drinken er aan ten grondslag liggen. Aan bepaalde voedingsmiddelen zijn kleurstoffen en andere ingrediënten toegevoegd die ervoor zorgen dat je tanden sneller geel worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan tannine dat in thee en wijn zit maar ook aan de kleurstoffen in frisdrank, vruchtensap en koffie. Daarnaast zit er in veel producten suiker en dat is slecht voor het tandglazuur. Bovendien zorgt de suikers in veel producten voor een snelle vorming van bacteriën op de tong waardoor je eerder een witte aanslag krijgt.

Kies voor gezonde voedingsmiddelen om je gebit en mond netjes te houden

Wat kun je zelf doen om dit tegen te gaan? Het is zaak dat je minder voedingsmiddelen nuttigt waar suikers in zitten en nergens suiker bij doet. Drink je thee of koffie zonder suiker en vervang frisdrank, sap en wijn door water. Hiervoor blijven je tanden witter, krijg je er minder aanslag en vlekjes op en vormen zich minder snel anaerobe bacteriën in je mond en op je tong. Als je gezond eet en minder suikers binnenkrijgt, voorkom je niet enkel klachten in de mond, maar krijg je ook een betere algehele gezondheid. Vermijd daarnaast producten waaraan veel kunstmatige toevoegingen gedaan zijn want deze kunnen een negatieve invloed hebben op je algemene en mondgezondheid.