Drink je gewoon genoeg water op een dag en heb je toch regelmatig last van een droge mond? Dan is dat erg vervelend maar er is zeker wel iets tegen te doen. Er zijn tal van producten in de handel waarmee je je mond en gebit kunt reinigen en die meteen ook een droge mond verhelpen. Weet je niet goed wat te kiezen? Kijk dan eerst altijd goed rond wat er allemaal te koop is. Zo weet je beter wat je nodig hebt om een droge mond tegen te gaan en kun je een product kiezen dat jou het meeste aanstaat.  

Kauwgom tegen een droge mond gebruiken 

Als je niet goed weet wat je het beste kunt kiezen tegen een droge mond kun je natuurlijk meer producten tegelijk aanschaffen. Vaak is het mogelijk een compleet pakket te kopen waarmee je je mond volledig verzorgen kunt. Lees altijd goed alle beschikbare informatie door en kies een product dat je aanstaat. Ben je wel een fan van een stukje kauwgom op zijn tijd? Laat je kaken dan werken met de Moist-Rbiologische kauwgom.  

Volledig GMO-vrije kauwgom 

Zoals de naam al doet vermoeden is deze kauwgom volledig biologisch, oftewel GMO-vrij. Dit betekent dat er geen genetisch gemodificeerde organismen aan toegevoegd zijn. Dit is zeker voor kauwgom waar xylitol in zit bijzonder te noemen. Bij de Moist-Rkauwgom is deze echter van natuurlijk berkenhars gemaakt waar niets meer aan toegevoegd is. Naast de volledig natuurlijke samenstelling van deze kauwgom heeft het product als voordeel dat de stukken groter zijn dan de meeste andere soorten gom en het een zacht product is, zodat je niet je kaken te hard hoeft te laten werken. Het product is daarmee ook meteen een heel stuk vriendelijker voor het tandglazuur.   

Geen aantasting van het glazuur 

Dit glazuur wordt sowieso niet aangetast door de kauwgom want deze heeft een neutrale zuurgraad. Een te hoge zuurgraad kan de zuurbalans in je mond verstoren waardoor je ook nog eens meer kans loopt op de komst van schadelijke bacteriën omdat deze dol zijn op zuur. En die veroorzaken op hun beurt weer een vieze adem dus dat helpt je alleen maar van de regen in de drup.   

Spoelen met mondvriendelijk mondwater 

Spoelen met mondwater is vaak ook een goede keuze om diverse mondproblemen effectief aan te pakken. Let er daarbij goed op dat je kiest voor mondwater zonder chemische toevoegingen. Dit is niet alleen veiliger in het gebruik maar zorgt er ook voor dat je geen last hebt van bijwerkingen. Het mondwater Lemon van OxyFresh is een goed voorbeeld van een dergelijk middel. Het bevat geen kunstmatige toevoegingen zoals SLS, alcohol, sacharine of chloorhexidine. Dit doet niets af aan de werking van het product want het is wel effectief maar zeker ook mondvriendelijk.   

SLS doet meer kwaad dan goed 

De aanwezigheid van SLS in veel soorten mondwaters zorgt ervoor dat het beter schuimt en een prikkend effect heeft. Dit kan de gebruiker ervan doen denken dat het daarom ook beter werkt maar dat is niet waar. Het heeft geen meerwaarde om dit eraan toe te voegen en je loopt daarnaast nog eens kans dat de chemische stof, met wat pech, wondjes in de mond veroorzaakt. Dit kan er ook toe leiden dat je juist meer bacteriën aantrekt die een vieze adem kunnen veroorzaken dus dat is niet de bedoeling.  

Pakket voor als je niet kunt kiezen 

Om de keuze voor goede mondproducten wat makkelijker te maken zijn er ook complete pakketten te koop. Dit geldt ook als je problemen hebt met een droge mond. In het Oxyd8 Dry Mouth Pakket vind je dan ook tandpasta, mondwater en speciale pastilles. Met deze middelen bestrijd je niet alleen een droge mond maar kun je ook ontstekingen van het tandvlees tegengaan, tongaanslag en amandelstenen aanpakken. Kortom, het pakket is voor veel kwalen geschikt.   

Waarin verschillen de producten van andere? 

Een paar belangrijke verschillen met veel andere producten die je gebruiken kunt tegen een droge mond zitten in het volgende: zo zitten er in alledrie de middelen geen alcohol, SLS of andere twijfelachtige ingrediënten. Daarnaast geldt voor het mondwater dat het PH-neutraal is zodat dit het tandglazuur niet aantast en het vaker op een dag gebruikt mag worden. Voor de pastilles geldt dat de meeste mensen voldoende hebben aan drie of vier stuks per dag om zo een blijvend vochtigere mond te houden.   

Breng je mondvochtigheid met meerdere producten op peil 

Een goed pakket om te gebruiken als je last hebt van een droge mond is het OraRelieve Droge Mond Pakket. In het pakket vind je vier verschillende producten die je kunt inzetten als je een probleem hebt met de vochtigheid in je mond. Is deze te laag dan kun je in het pakket kiezen uit tandpasta, mondgel, spray of mondwater om daar wat aan te doen.  

Voor alle producten in het pakket geldt het volgende. Ze zijn allemaal gemaakt op basis van zoveel mogelijk natuurlijke en veilige bestanddelen.  

Werkzame ingrediënten 

Daarnaast zijn ze vrij van chemische hulpstoffen zoals alcohol, chloorhexidine en SLS. Deze hulpstoffen worden vaak toegevoegd aan mondverzorgingsproducten omdat ze dan bijvoorbeeld beter schuimen of een prikkend effect hebben. Hierdoor kun je als gebruiker denken dat het product in kwestie beter werkt, maar dat is niet waar. Daarom is er ook geen enkele noodzaak deze stoffen toe te voegen. Ze hebben eerder een schadelijk dan verzorgend effect dus kijk altijd voor producten waar geen vreemde hulpstoffen aan zijn toegevoegd. Alle producten zijn ook nog eens PH-neutraal zodat ze de balans in je mond niet verstoren en ze bevatten geen suikers die mogelijk schadelijk zijn voor je tanden. 

Voor wie zijn de producten allemaal geschikt?  

De producten uit de Droge Mond kit kunnen veilig gebruikt worden door diabetici, mensen met protheses en zijn tevens geschikt voor vegetariërs. De producten mag je gebruiken vanaf 12 jaar en dit kun je dagelijks doen. Je kunt ze allemaal gebruiken maar als je de voorkeur hebt voor een of meer producten kun je natuurlijk ook alleen die kiezen. Kijk altijd goed waar je het meeste baat bij hebt en wat je makkelijk vindt in het gebruikt.