Fit en gezond worden en blijven is voor veel mensen een behoorlijke uitdaging. Er bestaat een ideaal schoonheidsbeeld van mensen dat steeds sterker en onrealistischer wordt door onder andere sociale media. Iedereen wil graag op gewicht blijven en er zo goed mogelijk uitzien. Sporten in bijvoorbeeld in de vorm van fitness of daaraan verwante activiteiten kunnen hier erg bij helpen. Door onze drukke levens is het voor veel mensen moeilijk om zicht te committeren aan een sport naast het werk- en gezinsleven. Door gebruik te maken van een personal trainer en een specifiek programma te volgen kun je hier verandering in brengen. Aan deze vorm van sporten zitten diverse voordelen verbonden die al heel veel mensen verder heeft geholpen met het creƫren en behouden van een gezonde levensstijl en balans tussen werk, sociaal leven en sporten.

Tip: Personal trainer Wassenaar | THUIS | Vrouwelijke trainers | Coronaproof

Een personal trainer zorgt voor extra motivatie

Het gebruik van een personal trainer is natuurlijk niet gratis en er zit een financiƫle bijdrage aan verbonden. Dit kan echter ook gezien worden als een extra stok achter de deur, omdat dit voor veel mensen extra motivatie is om de sessies netjes te volgen. Een personal trainer stelt samen met jou een plan op die past bij jouw behoeftes, doelen en lichaam. Je gaat dan ook samen een personal trainingstraject in en een personal trainer helpt je bij het motiveren om het maximale uit jezelf te halen en te committeren aan de gestelde doelen.

Uitgelicht: Duo training aan huis aan huis | Vrouwelijke Personal trainers

Professionele begeleiding zorgt voor goede resultaten en voorkomt blessures

Er zijn tal van verschillende soorten personal training waar je gebruik van kan maken. Er zijn personal trainers die sessies houden in een sportschool, maar het komt ook steeds vaker voor dat personal trainers buiten trainingen faciliteren of zelfs bij je thuis. Een personal trainer kan variatie in je programma aanbrengen door bijvoorbeeld crossfit achtige sessies af te wisselen met boks lessen of zogenaamde high intensity interval oefeningen. Een voordeel aan een personal trainer is dat deze goed kan inschatten hoever je kan gaan met oefeningen en weet wanneer je moet stoppen. Het is daarnaast ook erg prettig dat er iemand toeziet op hoe de oefeningen technisch uitgevoerd worden, zodat je ook gecoacht wordt op de techniek. Dit helpt niet alleen bij het behalen van betere resultaten, maar zorgt er ook voor dat je geen blessures oploopt.