Beter presteren tijdens trainingen, we willen het allemaal wel. Velen hebben het gevoel dat ze niet het maximale uit zichzelf halen. Vaak is dat ook daadwerkelijk het geval. Dit heeft dan meerdere oorzaken. Het mentale aspect is daar een van. Je kunt jezelf mentaal trainen om beter te presteren en meer uit je training te halen.

 

Verder zijn factoren als goede voeding, rust en voldoende water drinken van belang. Een andere, belangrijke factor, is supplementatie. Door het gebruiken van supplementen kun je namelijk beter presteren tijdens je (kracht)sport. 

Welke supplementen zijn geschikt?

De volgende supplementen zijn geschikt om beter te presteren tijdens je trainingen:

 

  • Creatine
  • Caffeine tabletten 
  • BCAA-aminozuren

 

Er zijn nog andere sportsupplementen, maar hier worden de bovenstaande supplementen toegelicht. Indien je deze en andere gezonde supplementen wilt bestellen, kan dat op deze website. Lees verder voor een toelichting op bovenstaande supplementen.

Creatine

Het belangrijkste supplement voor als je beter wilt presteren: creatine. Het gebruiken van creatine zorgt ervoor dat je meer kracht en energie hebt tijdens je trainingen. Je kunt dus letterlijk meer uit jezelf halen. 

 

Daarnaast zorgt creatine ook voor spiergroei. Dat is voor prestaties op de lange termijn ook van groot belang.

Caffeine tabletten 

Heb je meer energie en uithoudingsvermogen nodig tijdens je trainingen? Hiervoor zijn caffeine tabletten geschikt. Niet iedereen vindt koffie even lekker en bovendien hebben caffeine tabletten een sterkere & snellere werking.

 

Hierdoor zijn caffeine tabletten geschikt voor vrijwel alle sporten. Of je nou aan krachttraining doet of een betere uithoudingsvermogen wilt tijdens het voetballen, met een caffeine tablet is dit mogelijk.

 

BCAA-aminozuren

Om meerdere redenen wordt het aangeraden om BCAA-aminozuren te gebruiken voor de bevordering van je trainingen.

 

Ten eerste zorgen deze aminozuren ervoor dat je spieren beter en sneller herstellen. Dit zorgt ervoor dat je de volgende training er beter tegen aan kan, waar je normaal misschien rustig aan zou moeten doen. Daarnaast zorgen BCAA’s ook voor meer energie, wat handig is voor tijdens trainingen. Verder voorkomen BCAA’s spierafbraak, wat natuurlijk ook van groot belang is voor je lichaam en je prestaties.

Voor welk supplement moet ik kiezen?

Hierboven zijn drie supplementen genoemd die worden aangeraden als je beter wilt presteren tijdens je trainingen. Welke supplementen je voor moet kiezen, is volledig je eigen keuze. Je kunt supplementen ook prima combineren, bijvoorbeeld door voor de training creatine in te nemen en na de training BCAA’s te gebruiken voor beter spierherstel. Zo combineer je de voordelen van beide supplementen! Het belangrijkste is uiteindelijk natuurlijk dat je kiest voor gezonde supplementen.