Rugpijn is een uiteenlopend en ernstig probleem. Rugpijn kan verwijzen naar een paar verschillende problemen, zoals pijn in de onderrug, middenrug en bovenrug. Elk van deze aandoeningen kan iemands vermogen om zich comfortabel te bewegen aantasten. Als je last hebt van rugpijn, lees dan verder om te ontdekken wat je er aan kunt doen.

 

Besteed altijd aandacht aan rugpijn! Sommige mensen negeren hun lichaam volkomen. En dan denken ze dat de rugpijn “weggewandeld” kan worden. Pogingen om veel te bewegen als je pijn hebt kunnen de pijn juist erger maken. Neem een paar dagen rust tot de pijn wegtrekt.

 

Zodra je aanvankelijke rugpijn afneemt, probeer je een wandeling te maken. Draag niets en houd je hoofd omhoog. Dit soort zachte oefening kan rugkrampen verminderen en je stemming verbeteren. Als de wandeling de pijn niet vermindert of wegneemt, zal het in ieder geval je gedachten ervan afleiden.

 

Is rugpijn iets waar je momenteel last van hebt? Blijf uit de buurt van buitensporige wendingen in je dagelijkse bewegingen. Of je nu zware voorwerpen optilt of gewoon je huis schoonmaakt, als je je rug vaak draait, kun je een serverende rugblessure veroorzaken of veel pijn ervaren. Als je aan sport doet, wees dan attent op bewegingen in je ruggengraat, als je pijn of benauwdheid voelt doe je gewoon rustig aan!

 

Lichaamsbeweging is een van de beste manieren om van rugpijn af te komen en die te voorkomen. Je zou kunnen denken dat lichaamsbeweging verdere rugpijn kan veroorzaken, en dat kan natuurlijk als je de verkeerde soort of hoeveelheid lichaamsbeweging kiest. Lichaamsbeweging is echter goed voor je, en te weinig rust kan je rug juist nog meer pijn doen.

 

Om te voorkomen dat je tijdens het sporten je rug pijn doet, moet je altijd opwarmen vóór en afkoelen na je training. Veel mensen plannen alleen voldoende tijd in om hun eigenlijke training te doen. Toch is je rug vragen te tillen en te belasten zonder hem eerst uit te rekken een zekere manier om hem te blesseren. Een paar minuten voor rekoefeningen voor de rug is alles wat nodig is om veilig in en uit je training over te stappen.

 

Luister steeds naar je lichaam. Als je meubels aan het verplaatsen bent, en je begint rugpijn te krijgen, moet je stoppen met wat je aan het doen bent. Rugpijn zal niet beter worden als je het negeert, het zal alleen maar erger worden. Neem een pauze en geef je lichaam rust.

 

Als je rugpijn hebt terwijl je aan de computer werkt probeer dan dit, zorg dat je armen comfortabel liggen. Je armen omhoog doen of ze uitstrekken op een te hoog geplaatst toetsenbord kan rugklachten veroorzaken. Stel je toetsenbord op een comfortabel niveau om de belasting van je bovenrug te verminderen.

 

Vraag je arts ook zeker naar alternatieve behandelingsmethoden, zoals acupunctuur en eventueel zelfs massage. Ook andere methoden zijn beschikbaar, en deze oplossingen kunnen je helpen om je chronische rugpijn te verlichten. Acupunctuur is een tamelijk oude en beproefde behandeling, dus sta open voor verschillende voorgestelde behandelingen die je arts zou kunnen aanbevelen.

 

Fysiotherapie

 

Om je te helpen ondraaglijke rugpijn te voorkomen, vermijd je het dragen van een zware rugzak of schoudertas. Als mensen te zware tassen dragen, oefent de stress op hun schouders druk uit op hun rug en kan de rug overbelast worden. Dit kan ernstige rugpijn veroorzaken, die jaren fysiotherapie kan vergen om te revalideren. Een fysiotherapeut in Laren waar je terecht kunt is Fysio masters.

 

Als je last hebt van pijn in je bovenrug, middenrug of onderrug, weet je hoe moeilijk dit je leven kan maken. Hopelijk kunnen enkele van de tips die je in dit artikel gelezen hebt je helpen met je rugklachten en je rugpijn verminderen, zodat je met minder pijn en ongemak kunt leven.