En…… Goal!!! Je omhelst je vrienden die tevens ook je teamgenoten zijn na het scoren van deze beslissende punt. Een voetbalgoal is onmisbaar op het voetbalveld. Het zou anders een vrij chaotisch spel worden. Er zijn veel verschillende soorten voetbalgoals te koop, die allemaal weer een tikkie van elkaar verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een stalen voetbaldoel, een aluminium voetbaldoel, een inklapbaar of verplaatsbaar voetbaldoel, en nog veel meer. Welk doel heeft nou welke eigenschappen, en wat is nou het beste doel voor jouw speelveld?

Het aluminium voetbaldoel

Aluminium is een ontzettend licht, en vrij stevig materiaal. Onder andere daarom wordt aluminium ook gebruikt bij de bouw van vliegtuigen! Het is makkelijk om het doel te verplaatsen. Handig dus als  je tijdens de training een doel moet hebben op een ongebruikelijke plek. Ook is aluminium roest- en vochtbestendig, en raakt het materiaal niet aangetast door UV-straling.

Stalen voetbaldoel

Staal is een zwaarder materiaal dan aluminium, en dit maakt een voetbaldoel van staal dan ook wat steviger en stabieler. Een stalen doel zal een stuk minder snel omver geblazen worden door harde wind, of na een hard schot. Doordat het doel zwaarder is, kun je deze wel minder gemakkelijk even van de ene kant van ’t veld naar de andere kant verplaatsen.

De inklapbare voetbalgoal

Een inklapbaar voetbaldoel neemt, wanneer opgevouwen, een stuk minder ruimte in. Dat is erg handig als je een keer een doel ergens naartoe wilt nemen, of als hij maar sporadisch wordt gebruikt op het veld, en hij dus vaak in de berging staat. Ook voor thuis is een inklapbaar doel handig. Ze worden gemaakt van verschillende materialen, bijvoorbeeld aluminium of fiberglas, een lichtgewicht materiaal. Er zijn zelfs stalen inklapbare voetbaldoeltjes! De doeltjes zijn te verankeren met grondankers, waardoor ze na elk schot nog op hun plek blijven staan!