Nu het langzaam weer warmer begint te worden buiten trekken steeds meer mensen er op uit op de fiets. Want wat is er nu leuker dan met lekker weer het land in te trekken op de fiets. Maar voordat je op de fiets stapt is het belangrijk je goed voor te bereiden en de juiste spullen in te pakken. Maar wat heb je nou nodig, en wat kan echt niet missen op je tocht. Want in deze tijd van het jaar kan het weer soms nog wel eens onverwacht uit de hoek komen en is het dus van belang dat je hier op voorbereid bent. Helemaal als je ver van huis trekt met thule fietsendragers

Zorg dat jouw fiets spullen op orde zijn

Wanneer je erop uit trekt is het van belang dat jouw fiets veilig is en gecontroleerd is, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Maar onderweg kunnen er natuurlijk altijd onverhoopt problemen ontstaan, zolang deze problemen nog behapbaar zijn wil je deze uiteraard zelf en snel op kunnen lossen. Zorg er dus voor dat je een aantal belangrijke fiets kopen bij je hebt voor jouw tocht. Van belang hierbij zijn bijvoorbeeld een multitool, een fietspomp, breekpennen en eventueel een nieuwe binnenband. Op deze manier kun je je band plakken of plakken wanneer nodig en zorg je er dus voor dat je op alles voorbereid want een ongeluk zit soms in een klein hoekje. 

De juiste spullen voor onderweg

De meeste fietsers hebben de nabije omgeving rond hun eigen huis inmiddels wel gezien en trekken dus graag iets verder weg. Zo kun je andere omgevingen verkennen en nieuwe dingen ontdekken, dat is immers een van de mooie dingen van een mooie fietstocht maken. Maar om daar te komen heb je fietsendrager nodig, zorg hierbij voor een goede, stevige fietsendrager waarmee je fietsen goed gezekerd zijn. Een thule fietsendrager zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw fietsen altijd goed vast zitten en je dus met een gerust gevoel erop uit kan. Zorg er tevens ook voor dat je grotere onderdelen van je fiets in de auto hebt liggen, op het moment dat deze dan nodig zijn heb je ze altijd dichtbij liggen. 

Essentiële kledij voor onderweg

Het weer kan in het voorjaar soms nog snel omslaan, en dan is het belangrijk dat je hierop gekleed bent. Je wilt natuurlijk geen kou vatten of ontzettend gaan zweten, zorg er daarom voor dat je altijd de juiste kleren bij je hebt. Belangrijk hierbij is dat je met laagjes werkt, zo kun je op het moment dat je het koud hebt wat extra aantrekken en op het moment dat de warmte je overvalt iets uitrekken. Hierbij is wel van belang dat je niet teveel meeneemt en dat alles wat je meeneemt past in de fietstas. Zodat je al het benodigde dichtbij hebt. Neem van te voren wel even de weerberichten door en houd je eigen gevoel ook in de gaten. Het is vaak overbodig om in de zomer een dikke winterjas mee te nemen. 

Neem genoeg voedsel mee

Als laatste is het uiteraard van belang dat je genoeg voedsel meeneemt. Neem vooral genoeg drinken mee, maar zorg ook dat je bijvoorbeeld energierepen en fruit meeneemt, deze leveren snel energie op en nemen niet te veel ruimte in. Neem tevens ook altijd je pinpas mee, zo kun je onderweg bij dat leuke tentje wat eten of drinken maar kun je ook wanneer nodig wat extra eten halen bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Zo zorg je ervoor dat je comfortabel op pad gaat. Want op een lege maag fietsen kan soms zwaarder zijn dan je denkt.