De woorden ‘Ik wil trainen´, kunnen al eens door je gedachten zweven, ook bij jou als vrouw. Maar de vraag is vaak hoe je dit het beste doet. Wij kunnen je al wat op weg helpen met enkele handige tips en tricks.

Je spieren trainen, hoe doe je dit?

Het is misschien eerst en vooral belangrijk om te weten dat je zeker 1 rustdag per week moet hebben. Dit doe je dan zodat je lichaam een dagje heeft om te herstellen. Dit herstel is vooral belangrijk omdat je ongeveer 2 keer per week je spiergroepen moet overbelasten. Ook is het zeer belangrijk dat je weet dat je niet enkel met apparaten mag trainen. De reden hiervoor is de volgende: als je vaak apparaten gebruikt om te trainen en raar of zelden oefeningen doet met losse gewichten, gaan je spieren minder groeien. Tenslotte is het ook erg belangrijk dat je altijd voor een krachttraining enkele warm-up-oefeningen doet.

Je leefstijl maakt ook een verschil

Een gezonde leefstijl is natuurlijk ook belangrijk als je gaat trainen. We spreken dan natuurlijk niet enkel over voeding maar ook over je slaappatroon. Wij gaan voor jou enkele belangrijke punten opsommen voor een gezonde leefstijl tijdens het trainen.

  •   Voldoende slaap is zeker belangrijk als we spreken over een gezonde leefstijl.

Als je te weinig slaapt heb je veel sneller honger doordat je te weinig energie verkrijgt tijdens het slapen. Ook het verteringsstelsel werkt dan minder goed. Tenslotte krijg je ook minder spieren omdat je te weinig energie hebt om goed te kunnen bewegen en trainen.

  •   Op je voeding letten is ook belangrijk tijdens een krachttraining.

Ten eerste wordt er aangeraden veel water te drinken. Dit omdat je dan niet snel uitdroogt maar ook omdat het de maag vult en je zo minder snel honger krijgt. Ook proteïnen of beter gezegd eiwitten zijn belangrijk omdat zij de groei van spieren positief beïnvloeden.

Waar vind je meer handige tips en tricks?

Als je meer tips wilt voor krachttraining voor vrouwen raden we jou de site krachttraining-vrouwen.nl aan. Hierop vind je meer handige info over krachttraining, ongeacht of je net begint of al een gevorderd trainster bent.