In Nederland zijn er veel mogelijkheden om leuke dingen met kinderen te ondernemen. Van de dierentuin tot aan pretparken, voor ieder is er iets wils. Er is zoveel keuze dat het nog wel eens lastig kiezen is. In dit artikel vind je diverse activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden. Activiteiten die je buiten kunt doen, maar ook activiteiten binnen voor als het slecht weer is. 

De Apenheul 

Bij de Apenheul vind je apen in allerlei soorten en maten. Wie is er niet gek op aapjes. De apen lopen vrij rond op de Apenheul. Ze lopen vlak naast je, boven je langs en voor je voeten. In de Apenheul is er een hoop te zien en te leren voor zowel jonge als oudere kinderen. Ook voor volwassenen is de Apenheul een leuke activiteit. Je hoeft je er geen moment te vervelen. De Apenheul vind je op de Veluwe, vlak bij Apeldoorn. 

Klimbos

Een super leuke buitenactiviteit is het Klimbos in Brabant. Spendeer je dag lekker in de natuur. In het Klimbos doe je uitdagende parcoursen tussen de boomtoppen. Beleef tochten met GPS door de bossen of ga mountainbiken. Het Klimbos organiseert daarnaast activiteiten zoals junior survivaltochten en actiespellen. Daarmee is het klimbos een leuk uitje voor zowel kinderen als volwassenen. Zeker een bezoekje waard dus. 

Het spoorwegmuseum

Een echte winteractiviteit voor als het buiten slecht weer is. Het spoorwegmuseum is een erg leuk uitje. Het is een ruim museum waar kinderen lekker kunnen bewegen en ervaren. Ze kunnen ongestoord in treinen klimmen, beroemde oude treinen van vroeger bekijken en een pad volgen met een koptelefoon waardoor ze een informatief verhaal horen. Ook voor het Spoorwegmuseum geldt dat deze activiteit geschikt is voor jong en oud. Ook als volwassene hoef je jezelf er niet te vervelen.